Medicinsk Laser

Laser är en ljuskälla, dvs en lampa. Alla ljuskällor har sitt eget spektrum av olika våglängder (färger). Lasern avger ljus med ett mycket smalt spektrum, dvs är strikt enfärgat. Laserljuset går in på cellnivå och "ställer tillrätta" obalans och skada genom att markant öka cellens ämnesomsättning och på så sätt hjälper laserljuset kroppen att läka sig själv.

Medicinsk laser innebär att man använder sig av laserljus av lägre styrka dvs icke brännande. Metoden bygger ej på värmeutveckling som man kanske kan tro utan på fotobiologiska och fotokemiska mekanismer. Behandlingen är fri från kontraindikationer och biverkningar. Medicinsk laser är en vetenskaplig behandlingsmetod som har använts inom sportmedicinen i ca 20 år. Beprövat och tryggt. Laserbehandling går utmärkt att kombinera med medicinering, pacemaker, implantat etc.

Initialt ges 5-6 behandlingar i följd under en treveckorsperiod. Efter första/andra behandlingstillfället kan smärta uppstå, vilket är positivt då det visar att läkningsprocessen kommit igång. Metoden uppvisar mycket goda behandlingsresultat.

Då grundstenarna, dvs celler och vävnad är det som påverkas så har medicinsk laser ett stort användningsområde. Här följer några:
Allergi
Artros
Bensår
Bihåleinflammation
Diskbråck
Eksem
Frusen axel
Fibromyalgi
Gastrit (magkatarr)
Huvudvärk
Hälseneinflammation
Hälsporre
Hörselnedsättning
IBS
Ischias
Karpaltunnelsyndrom
Lymfödem
Migrän

Muskelsträckning
Nackspärr
Nervskador
Neuropati
Psoriasis
Psoriasisartrit
Restless legs
Reumatism
Rosacea
Sekretorisk otit (mellanörekatarr)
Slemsäcksinflammation
Spinal stenos
Tandköttsproblem
Tandlossning
Tinnitus
Underfunktion av sköldkörteln
Utmattningssyndrom
Whiplash
Åderbråck